De hond als huisdier

Honden zijn één van de populairste huisdieren in Nederland. In onderstaand blog ga je van alles lezen over de hond en de handige benodigdheden.

Honden in Nederland

Tegenwoordig heeft één op de zeven Nederlandse huishoudens een hond als huisdier. Het aantal honden in Nederland wordt geschat op 2,2 miljoen. De Nederlandse bevolking telt ongeveer 16,7 miljoen mensen. De hond is hiermee één van de populairste dieren in Nederland.

De populairste hond in Nederland

Van al deze honden gehouden honden is de bastaardhond verreweg het populairst. Een bastaardhond is een mix van verschillende rasloze honden en kan hierdoor geen rashond genoemd worden. Het aantal bastaardhonden dat Nederland telt is vastgesteld op ongeveer 1,5 miljoen. Dit aantal verschilt ontzettend veel met de rashonden. In Nederland worden er ongeveer 750.000 rashonden gehouden.

Honden benodigdheden

Om een hond goed te kunnen verzorgen is het belangrijk de juiste honden benodigdheden in huis te halen.
– Hondenvoer
– Hondenmanden
– Hondenkussens
– Hondenbenches
– Voer- en waterbakken
– Hondenriem
– Hondenverzorgingsmiddelen

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om een hond goed af te richten. Wij komen hier verder in dit artikel op terug. Een goede verzorging is uiteraard een pré door middel van Bach voor honden.

Hondenvoer

Het is ontzettend belangrijk dat u hondenvoer kiest dat de volledige behoefte van uw pop of hond dekt. U kunt dit zien als er op de verpakking staat: “Volledig hondenvoer” of “volledig diervoeder”. Voor uw hond kunt u kiezen uit verschillende soorten voer zoals droogvoer voor honden, diepvriesvoer voor honden en blikvoer/natvoer voor honden. De beste optie voor uw hond is uiteraard ook afhankelijk van de voorkeur van de hond zelf. Daarbij kan de keuze voor bepaald hondenvoer ook afhankelijk zijn van eigen financiële middelen, activiteit van de hond of kieskeurigheid (voorkeur) van de hond. Als uw hond (over)gevoelig blijkt voor bepaalde bestandsdelen van hondenvoer is het raadzaam over te stappen op een ander soort hondenvoer.

Honden training

Zoals eerder besproken is het van groot belang om uw hond of puppy goed af te richten. Een goede puppycursus en hondentraining zijn daardoor enorm waardevol en belangrijk voor de ontwikkeling van uw hond/puppy. Wat is er nou mooier dan een goede band te hebben met uw hond? Na een geslaagde training zult u zien dat hond en baasje elkaar goed/beter begrijpen en vertrouwen. Een puppy mag al vanaf een week of 8 á 9 meedoen met een puppycursus. Dit is overigens ook de beste leeftijd om te starten, begin er dus niet te laat mee!

Top 3 honden speeltjes

Daarnaast vinden wij Nederlands het ontzettend leuk om ons huisdier te verwennen en met ze te spelen. Hiervoor zijn er natuurlijk naast de belangrijkste benodigdheden ook honden speeltjes gemaakt. En welke hondenspeeltjes zijn nou echt het leukst voor uw hond?

Wij hebben de leukste 3 speeltjes op en rijtje gezet:
– Flostouwen: Elk huishouden heeft eigenlijk wel een flostouw in huis voor de hond of puppy. Naast het feit dat de puppy of hond hierdoor minder snel zal kiezen voor uw persoonlijke spullen kunt u daarnaast ook leuk samen spelen met uw hond.

– Ballen: Er zijn veel verschillende soorten ballen waarmee uw hond kan spelen, afhankelijk hoe groot uw hond is natuurlijk. De oude en vertrouwde tennisbal doet het altijd goed bij honden, zowel groot als klein. U kunt ook gebruik maken van pluche ballen. Heeft u een iets grotere hond dan normaal dan is wellicht een oude voetbal ook nog ideaal.

– Pluche speeltjes: De pluche speeltjes, wie kent ze niet! Er bestaan tegenwoordig ook gelukkig pluche speeltjes zonder piep! De honden gebruiken de pluche speeltjes om hiermee te kroelen, te bijten of om in hun bench of mand te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *